Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
24. Nov 2016
close

Dýchaním k vypnutiu

Ďalšia praktická pomôcka pre bezproblémové kvantovanie s okamžitým účinkom.

Motivačný post s metaforickým spojením čakania na Godota so snahou bojovať s egom by bol neúplný, ak by som nenapísal preň aj riešenie. Lebo v tom vidím hlavný zmysel mojej terajšej práce a nie v mudrovaní ako by veci mali, nemali, či mohli byť. 
Ego je súčasťou človeka, ktorý sa pohybuje v 3D vesmíre a má skutočne praktický význam pri našom (spolu)tvorení zdieľanej reality. A to tvorenie je o našich prioritách, ktoré môžu byť také, či onaké. Nedovolím si polemizovať o tom, čo je dobré/zlé - správne/nesprávne, to nech si rozhodne každý sám za seba, no veľmi rád napíšem jednoduchý návod na to, ako si nenechať „diktovať“ myšlienky a s nimi spojenú realitu proti nášmu vedomému výberu.

Stojím si za mojim pôvodným vyjadrením, že to nie je možné dosiahnuť bojom, či núteným potláčaním ega. A už i obyčajná snaha vymeniť myšlienku za myšlienku, takým vnútorným bojom je. Oveľa jednoduchšie je, upriamiť pozornosť na niečo, čo je absolútne emočne stále a teda bez-kódové. Áno, dobre hádate, všetky tie upozornenia na význam ľudského dychu, môžu byť super pomôckou aj pre nás. Je o tom popísaného tak veľmi veľa, že to môže jedného aj trocha domotať. A pritom je to táááák jednoduché....

Na vypnutie vnútorného „monológu“ a s ním spojeného emočného neporiadku úplne postačí, ak sa budeme sústrediť na fakt, aby v našom dychu nebola žiadna pauza. TO JE VŠETKO! Ak si vravíte, čože, veď dýchať by sa malo tak, či onak, ja vravím, dýchajte si ako chcete. Táto moja rada nesúvisí s biologickou kvalitou techniky dychu, ale len poukazujem na jednoduchý nástroj, ktorým zamestnáme toho „škriatka“, ktorý narúša naše životy jeho neustálym brblaním vo vnútri našej hlavy. Lebo práve to brblanie veľmi často neguje kvantovanie našich zámerov obvyklými, nám známymi spôsobmi.

Skutočne to, čo je popísané v mnohých knihách, či čo je predmetom rôznych motivačných kurzov a seminárov, teda postup ako utíšiť naše ego, to celé dokážeme aj vtedy, ak sa budeme sústrediť na to, aby počas nášho dýchania nevznikla žiadna pauza, teda ani po nádychu a ani po výdychu. Ak si na toto zvykne naša pozornosť, pocítime to TICHO, ktoré sa v nás rozhostí a my, ak budeme chcieť, budeme mať dostatok priestoru TVORIŤ výhradne na základe nášho výberu. A jeho kvalita, to je už výhradne len osobný príbeh každého jednotlivca, na ktorý si, prosím, nenechajte nikomu siahať, nech by už mal akú dlhú bradu, či počet lajkov na blogu.

Ďakujem Vám za Vašu pozornosť a do dýchania, kamaráti.

P.S. Prosím, dajte tomu šancu, 5 minút dýchajte podľa návodu a uvidíte, v akom čarovnom svete to máme my ľudia možnosť žiť...