Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
28. Dec 2016
close

Technika prijatia

Praktická kvantovacia pomôcka pre všetkých.

Zo všetkých strán počúvame, ako je dôležité „prijať“ svoju realitu takú, aká je. Z pozície „kvantera“ môžem tento fakt len potvrdiť, keďže z princípu vedomej tvorby reality, čomukoľvek, čomu venujeme svoju pozornosť, umocňujeme toho existenciu, čo nám často bráni v úspešnom „kvantovaní“ stavu nového. A je úplne jedno, či ide o túžbu po niečom, alebo o túžbu zbaviť sa niečoho. Dôležitý je totiž PREDMET záujmu a nie to, čo s ním plánujeme urobiť.

Existuje veľa spôsob ako sa realita funkčne „prijať“ dá a bolo o tom napísaných už veľa, veľa kníh. Z môjho pohľadu a skúsenosti je to jednoduchý krok a dovolím si ukázať, ako to môžeme urobiť v pohodlí svojho domova.

V tomto texte som niekoľkokrát použil slovo „prijať“ a práve v tom slove sa skrýva i „rezonančný“ vzorec, ktorý často nedovoľuje, aby daný proces úspešne prebehol. Ak totiž cítime POTREBU, že niečo CHCEME, alebo, nedajbože, MUSÍME prijať, je prítomná emócia NEVYHNUTNOSTI a s ním spojená rezonancia ODPORU, ktorú síce prekrývame snahou "prijatia", no ona, mrška jedna malá, sa dokáže často skryť a páchať naďalej škody.

Preto si dovolím odporučiť krátku kvantovaciu afirmáciu, ktorá nám pomôže sa s našou realitou emočne „zrovnať“, bez potreby sa o to akokoľvek snažiť. Môže znieť hoci takto:

ĎAKUJEM, ŽE SOM, KTO SOM. 
ĎAKUJEM, ŽE MÁM, ČO MÁM. 
ĎAKUJEM, ŽE VIEM, ČO VIEM. 
ĎAKUJEM, ŽE SMIEM, ČO SMIEM.

Tieto vety si môžeme sami pre seba povedať vždy, keď budeme cítiť, že je na to práve čas. Už „funkční“ kvanteri iste chápu princíp, kde so slovami spätý náš emočný rámec, urobí celú prácu „zharmonizovania“ sa so stavom vecí takým, aký práve je, bez toho, aby sme sa o to akokoľvek usilovali. Ide o rýchlu a účinnú pomôcku „prvej pomoci“ pre chvíle, keď cítime, že veci sa nevyvíjajú tým „správnym“ smerom a plánujeme ich zmeniť. (Ako na tú zmenu, o tom sú mnohé iné články na tejto stránke.)

Ak si hovoríte, že je to príliš jednoduché na to, aby to bolo účinné, ja vravím, veď práveže... Nie, nesnažím sa veci bagatelizovať, ale zjednodušovať, aby boli prístupné, zrozumiteľné a ľahko vykonateľné všetkým ľuďom bez rozdielu.

Ďakujem za Vašu pozornosť, priatelia.