Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
17. Aug 2021
close

Sila duchov

Viem už dlhšie, že nastal čas pre tento text, lež ako človek lenivého typu, vždy som si našiel inú, jednoduchšiu tému, než je táto, ktorou som si alibisticky pomohol sa jej vyhnúť. Myslím, že mi dáte za pravdu, že ide o tematiku, ktorá by vydala na riadne objemnú knihu, no ja, ako obvykle, som sa rozhodol ju skrotiť v jednom pomerne krátkom texte a práve to je príčinou toľkého odkladania. Nuž, tak sa dajme spoločne do toho a uvidíme, či v tom nájdete to, čo tam vidím ja, teda, že to nie je len také hocičo. ???? Ba možno sa niekomu aj hlava z toho zakrúti, a čo-to vo svojom živote pochopí.

Tak, ako má staroveká mytológia svojich bohov, mágia/ezoterika egregorov, religionizmus duchov, psychológia zas narába s výrazmi kolektívneho (skupinového, triedneho) vedomia. Nech akokoľvek tento fenomén nazveme, nič to nemení na fakte, že ide o niečo, čo je súčasťou našej reality a zasahuje do jej kvality viac, ako si zväčša uvedomujeme. Existujú dokonca náboženstvá, ktoré popisujú a zohľadňujú vo svojich rituáloch individuálnych „duchov“ prebývajúcich v každej jednej domácnosti, či spoločenskej skupine. (Práve pre zjednodušenie a minimalizovanie rozsahu tohto textu, nechávam na čitateľovu láskavú ochotu sa o širšom význame vyššie uvedených výrazov dozvedieť viac individuálne, lebo na internete je o nich napísané skutočne veľmi mnoho a nevidím zmysel to tu opakovať.)

Je samozrejmé, že nie každý sa zaoberá ezoterikou, či psychológiou, a tak pre zjednodušenie použijem jeden obvyklý príklad potenciálu koncentrovanej energie, ktorú dokážu akumulovať skupiny ľudí, upierajúce sa na jeden spoločný cieľ, alebo myšlienku. Bratislava má svoj Slovan, Praha Spartu, Ostrava zase Baník. A je to práve okruh fanúšikov, ktorí svojou angažovanosťou dokážu na štadiónoch vytvoriť „elektrizujúcu“ atmosféru, ktorej silu hráči na futbalovej ploche často nazývajú „dvanástym hráčom“ a poniektorí ju nazývajú duchom štadióna, ktorého prítomnosť je cítiť aj po zatvorení jeho brán.

Vo výpočte podobných spoločenských príkladov vzniku existencie duchov/egregorov by som mohol pokračovať veľmi dlho, a tak len v skratke spomeniem ducha miesta, zvaného aj genius loci, ducha firmy, ktorý má dokonca často aj svoj vlastný kódex a rituál uctievania, ducha/vibráciu mesta, oblasti, či dokonca kontinentu. Isto bude niekomu bližší príklad ducha/energie kolektívu rybárov, priateľov piva, či zberateľov zápalkových škatuliek. Takéto duchovné bytosti, ku ktorým sa dá spoločne vytvorená energetická štruktúra prirovnať, dokážu ovplyvňovať také udalosti, akými sú politické revolúcie, či pohyb cien akcií, komodít na finančných trhoch. To je fakt, nie moja fantázia. Google opäť raz isto pomôže. ????

Ak má duch/egregor takú globálnu moc, vieme si isto ľahko predstaviť, že dokáže významne ovplyvniť aj kvalitu života jednotlivca. Konečne sa už dostávam k meritu môjho dnešného textu. Každý z nás totiž tomu, či onomu duchu slúži a podľa toho, akému z tých energetických pánov vzdávame hold, tak oni svojou „energiou“ výrazne formujú VŠETKY aspekty našej reality.

Úplne náročky som sa totiž ešte nezmienil o nasledovných duchoch/egregoroch, akými sú napríklad: duch radosti, duch irónie, súcitu, strachu, láskavosti, hnevu, milosrdenstva, hojnosti, nedostatku. To, komu z nich „slúžime“ ovplyvňuje nielen ich globálnu MOC, ale zároveň ním ich do svojich príbytkov pozývame a oni tam s nami prebývajú. Stačí, ak sa vieme aspoň raz za čas poriadne energeticky NAHNEVAŤ na toho svojho šaša a jeho vystúpenie v televíznej debate, kus našej energie ducha hnevu nielen posilní, ale zároveň mu dávame pomyselné povolenie na pobyt v našej realite.

Naopak, ak otvárame energetické dráhy smerom hoci k duchu radosti, tak nielenže podporujeme jeho astrálnu existenciu, ale zároveň mu tým dávame voľnú kartu na pobyt v našej blízkosti. Svojim spôsobom práve v tej chvíli sa deje to známe „ezoterické“, čomu venujeme svoju pozornosť, to priťahujeme.

Ak by sme sa naučili využívať potenciál duchovných vzorcov/egregorov ako jednotlivci, tak by sme mali v rukách moc, o akej sa nesníva ani veliteľom generálnych štábov. Výhodou/nevýhodou je, že ich maximálny potenciál sily dokáže aktivovať práve SKUPINA, ktorá čím je väčšia, tým je schopná konať mohutnejšie. Asi je i preto zrejmé, prečo väčšine organizovaných náboženských skupín tak záleží na tom, aby sa ich členovia stretávali pri spoločných, riadených rituálnych zhromaždeniach, kde spoločne vzývajú svojich duchov, napríklad jedného z najmocnejších, ktorým je duch viny.

Dobrou správou je, že ale i jednotlivec môže svojou riadenou činnosťou zvyšovať prítomnosť a účinnosť úplnosti ducha, či už toho, alebo onoho, záleží len na tom, ako je veľmi je schopný otvoriť jeho energetické prúdenie, čo sa deje silou vlastnej emócie. Taký, v tomto ohľade stredne zdatný človek, pôsobiaci ako duchovný katalyzátor, dokáže napríklad účinne nechať plynúť v strede jeho reality prúdy radosti, čím je ovplyvnená kvalita života všetkých jeho blízkych, alebo je schopný duchom bezpečia zabezpečiť hoci aj svoje auto, či nehnuteľnosť. Na seminároch sme sa týmto špecifikom zaoberali pri téme práce s ARCHETYPMI, ktoré si týmto dovoľujem pripomenúť mojich kamarátom, ich bývalým účastníkom.

Toto všetko je JEDNOU, NIE JEDINOU cestou ako prakticky a účinne využívať tie všetky sily, uprostred ktorých žijeme. Je to cesta pomerne zložitá, ale vo svete lineárnych riešení isto stále populárna. Svojim spôsobom som sa jej rôznymi odtieňmi zaoberal aj vo viacerých minulých článkoch, ktoré si stačí len spätne vyhľadať, ak niekto to prejaví záujem.

Nuž, po tom všetko napísanom je isto o trocha viac jasnejšie, že to „ktorého vlka vo svojom živote kŕmime“, ten u nás prebýva, nie je len múdro našich starých mám, ale aj faktická skutočnosť, s ktorou nech si už každý urobí čo chce. A to, že každý dostane, čo zaseje tiež nie je len poľnohospodárske poznanie, ale energetická nevyhnutnosť, pred ktorou sa nik neskryje. (prosím, nevnímať tieto spojenia v kontexte jedného ľudského života, lebo okno bytia je oveľa, oveľa širšie)

A na záver si dovolím malú duchovno-egregorskú inšpiráciu, pre každého, kto o to stojí.

Usmej sa. Napojíš ducha radosti.

Pomôž núdznemu. Pozveš k sebe ducha súcitu a hojnosti.

Máme bezpočet možností, čo môžeme a kedykoľvek čo činíme, NIKDY v tom nie sme sami. Pamätajme však, že to platí VŽDY, aj vtedy keď sa tak veľmi hneváme, či na svojho blížneho krivé slová metáme, vtedy len k sebe voláme duchov hnevu a zloby.

Je už ale na každom z nás, s kým, kto chce, pod jednou strechou žiť. ????

Ďakujem.

Kristián Tino Beňo

www.facebook.com/matrixenergie