Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
14. Okt 2020
close

Sila symbolu a jeho využitie v praxi

Každá naša myšlienka je symbol, ktorým prebieha komunikácia medzi jednotlivými úrovňami nášho vedomia. Preto sa môže (veľmi oprávnene) zdať, že naše myšlienky neriadime my sami, ale akýsi element niekde na pozadí našej vedomej mysle. A to sme už len krok od úvahy, nakoľko a či vôbec sme schopní činiť slobodné (vedomé) rozhodnutia, alebo ide len o vyplavovanie symbolov z našich pod(nad)vedomých vrstiev bytia. Samotné pozorovanie myšlienok je už od pradávna psychologickým nástrojom, vďaka ktorému sa dokážeme vystrábiť z rôznych nie komfortných duševných stavov.

Symboly sú zároveň i funkčným nástrojom, cez ktorý sa dá komunikovať s našimi „vnútornými svetmi“ aj opačným smerom. Funkčnosť tohto systému od nepamäti využívajú všetci tí, ktorí majú ambície byť „pisateľmi“ dejín v ich celospoločenskom meradle. Preto sa nás snažia presvedčiť o nevyhnutnosti zrodu, žitia, či dokonca zomierania pod nimi ustanovenými symbolmi, ktoré sú akýmisi vrcholmi pyramíd ich kultu. Každé náboženstvo, či politická strana má takýto svoj symbol, znak, či logo. A už sa blížime k podstate môjho dnešného príspevku. Vďaka symbolom sa dá totiž urobiť veľmi konkrétny krok smerom k oslobodeniu svojej „duše“ od prípadných informačných okov (schém), do ktorých sme boli osadení tými, ktorým sme v našich životoch často slepo dôverovali. Ako na to? Hoci aj takto.

V pohodlnej polohe v kresle, či posteli, sa so zatvorenými očami dajte do pátrania po pôvode vašich myšlienok. Teda, každý obraz, či jeho súvislý dej podrobte vášmu skúmaniu so záujmom o to, odkiaľ sa vlastne berie. Toto pozorovanie samozrejme vyvolá príchod ďalších obrazov, ktoré podrobte rovnakej pozorovateľskej inšpekcii. Uvidíte, že po niekoľkých minútach už toho veľa na pozorovanie nezostane a ocitnete sa vo veľmi silnom uvedomení si tej vrstvy seba, ktorá je schopná pozorovať a zotrvávať v „žiari“ chvíle prítomnosti. V tom momente len zvolajte vo svojom duchu SOM SLOBODNÁ/Ý a nechajte sa uniesť smerom k SYMBOLU, ktorý sa vám v danom momente vo vašom vedomí zjaví. Ak si tak budete priať, kedykoľvek v budúcnosti si jeho rozpamätaním budete môcť jednoducho zastaviť prípadný nežiadúci myšlienkový tok. Ide o veľmi účinný nástroj, ktorým si môžeme postupne opätovne získať späť svoju autoritu vedomého pozorovateľa a navždy tak umlčať toho umrnčaného sťažovateľa v nás. Je to jedna z možností, a ak vás napadá, že symboly sú na to, aby sa v nich čítalo a sondovalo, tak len robte to, čo si myslíte vy sami, že je pre vás vhodné a mňa isto nepočúvajte. To je všetko. Nebudem sa pýtať na to, aký symbol sa vám zjavil, lebo ide o vec osobnú, ale ak by ste mali predsa len chuť sa s nami oň len zo zaujímavosti podeliť, dolu v komentároch je miesta dosť. ????

Opäť platí, že aj v tomto článku ide o nástroj, ktorým sa snažím priblížiť schopnosti človeka pre každého kto má o to záujem. Existujú i jednoduchšie cesty, tie si ale vyžadujú poznanie širšieho kontextu, preto vás, kamaráti, s ktorými som mal možnosť byť už aj na mojich seminároch, prosím o pochopenie, ak ste v článku nič nové praktické nenašli. Keď už nič iné, aspoň sme spolu zopár chvíľ pobudli, za čo vám ďakujem.

Kristián Tino Beňo

www.facebook.com/matrixenergie

www.instagram.com/matrixenergie