Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
27. Jún 2019
close

Osvietenie ako cesta človeka

Dejiny ľudstva sú dejinami hľadania zmyslu bytia. A práve jeho poznanie je kľúčom k tomu, aby sa človek stal tým, kým skutočne je a začal podľa toho konať. Čo z toho vyplynie pre svet, v ktorom žijeme, to je príbeh, ktorého strany by asi chcel čítať každý z nás. Bez jedného ale len ťažko môže byť to druhé. Takže, skutočne je možné, aby človek k niečomu takému dospel a ten zmysel našiel? Som o tom presvedčený. Nuž a práve o tomto je i tento môj článok.

Kvantovanie ako slovo, ktorým v poslednom čase nahrádzame vedomú tvorbu reality, je výborným odrazovým mostíkom k poznaniu našich možností a schopností. No je to len jeho malá časť a ja by som bol rád, aby sme sa všetci dozvedeli viac nielen o ňom, ale i o jeho pokračovaní. Preto organizujem semináre dvoch úrovní, pričom tá prvá je úvodnou kapitolou, na ktorú bezprostredne nadväzuje druhá, z môjho pohľadu ústredná. Keďže nemám, z ľahko pochopiteľných dôvodov, možnosť zdieľať svoje inšpirácie so všetkými ľuďmi osobne, rád by som, aby sme spoločne posunuli našu snahu aj tu v tomto virtuálnom prostredí ďalej.

Takže, čo to vlastne osvietenie je? V prvom rade je nemožné ho akokoľvek vysvetliť, lebo by sme pritom uviazli v labyrinte duality slov. Jediná cesta ako ho, podľa mňa, môžeme spoznať, vedie len cez osobný zážitok. Neviem, ako oslovo osvietenie definuje Google, či Wikipédia, lebo mi na tom len málo záleží. Čo ma zaujíma oveľa viac, je, aby ho mohol okúsiť úplne každý. A možno vám moja malá inšpirácia na úvod bude na danej ceste príjemným sprievodcom.

Osvietenie vnímam ako stav bytia, v ktorom príde k splynutiu do Jednoty so všetkým. Spôsobov ako to vykonať je isto mnoho, ja som si pre Vás pripravil jeden, ktorý je veľmi jednoduchý, ale možno práve v tej jednoduchosti si niekto nájdete zmysel a dá mu šancu.

Večer, keď budete ležať vo svojej posteli, lebo isto ide o čas, ktorý už patrí len nám a je minimalizované riziko vyrušenia niekým, či niečím, si zoberte do ruky akýkoľvek kameň. Pre výnimočnosť zážitku odporúčam taký, ktorý si vlastnoručne vyzdvihnete z nejakej rieky, či potoka. Následne len niekoľko minút vnímajte svoj dych, uvedomujúc si kameň vo vašej dlani. Keď už budete dostatočne uvoľnení a budete pociťovať i postupný príchod spánku, predstavte si, ako sa kameň vo vašej ruke začína „roztápať“ a jeho energia postupne spájať s vašou. Prosím, uvedomujte si tento fakt a nechajte sa unášať poznaním, že medzi vami a ním sa vytvára energetické puto a teda sa stiera akákoľvek hranica medzi vašimi fyzickými existenciami. A kľudne v tomto zážitku prejdite plynule do spánku. Ďalšiu noc môžete urobiť to isté, ale kameň si už položte na vaše prsia, do miesta tej malej jamky uprostred vašej hrude, kde sa spájajú strany hrudného koša. Následne postupujte rovnakým spôsobom, aký ste použili pri prvom raze.

To je všetko. Takýto jednoduchý zážitok Vám môže pomôcť v prežití a následnom pochopení toho, že na úrovni energetickej povahy nášho bytia neexistujú žiadne hranice medzi človekom a obyčajným kameňom. Z tohto poznania môžete čerpať v ďalších krokoch „spojenia“ našej existencie so všetkým čo máme navôkol a k čomu už isto nebudete potrebovať moje ďalšie rady.

Vravíte si, toto ma má priblížiť k osvieteniu? Nuž platí to, čo som už napísal vyššie, teda, že je zbytočné, aby som kohokoľvek o čomkoľvek presviedčal. Osobný zážitok isto prezradí viac, ako stovky múdrych kníh, lebo SILA je tým, čo nás spája a hmota zase tým, čo na prvý pohľad rozdeľuje. A keď zažijeme to, že skôr ako hmotou sme časťou tej SILY, otázky už nebudú potrebné. A kde nie sú tie, je zbytočný akýkoľvek lektor, či tréner.

Preto v tejto chvíli už môžem ukončiť aj môj článok.

Ďakujem Vám za pozornosť, priatelia.

Kristián Tino Beňo

www.instagram.com/matrixenergie