Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
24. Apr 2019
close

Žiadna technika, len uvedomenie

Potrebujem to dať zo seba von. Preto píšem tento text. Je možné, že sa stretne s neporozumením mnohých, ale je mi to jedno. Moja práca nemusí byť po vôli každému človeku, úplne mi stačí, ak viem, že ňou slúžim k uvedomeniu si toho, aká krása a radosť vyvstáva z poznania toho, kým sme a načo sme sem boli poslaní.

Vy, ktorí čítate moje texty pravidelne, či s ktorými som sa mal možnosť už stretnúť na niektorom z mojich seminárov, isto viete, ako dávam vždy na zreteľ, že tie „zázračné“ schopnosti, ktorými si dokážeme spríjemňovať náš pobyt na Zemi, sa viažu k majestátu toho, kto to celé vymyslel. Skutočne, život je dobrý nápad, ktorý raz Niekto dostal, aby sám seba zabavil. Nemusel tak urobiť, ale jednoducho sa tak rozhodol a svoj plán uskutočnil v miere, ktorá presahuje hranice našej terajšej schopnosti porozumenia. Lineárnosť reality, ako nám bola a stále je predstavovaná, sa stala pascou, ktorej návnadou je logika opierajúca sa o minulú skúsenosť. Či už našich predkov, alebo nás samotných. Vnímame svet ako trojdimenzionálny priestor, ktorý letí naprieč časovým horizontom a meriame ho cez filtre príbehov, ktorými si ľudia pomáhali vysvetľovať udalosti, ktorých boli svedkami.

Vďaka rozličnosti daných príbehov vznikli rôzne hnutia, ktorých častým motívom bola ich vlastná predstava výnimočnosti, ktorú sa neštítili podoprieť ich osobnou predstavou boha. Teda sily, ktorej existenciu si uvedomuje asi každý vnímavejší človek, a ktorej začali prisudzovať vlastnosti blízke im samotným. Urobili z nej atribút vlastnej túžby po sláve, moci, či úspechu. A ostatných postavili do úlohy štatistov, ktorí majú plniť pravidlá, ktoré si oni sami vymysleli. Preto sa z boha stal v očiach mnohých niekto, kto túži po sláve, pomste, či obeti. Jednoducho šialeným spôsobom využili dôveru iných, pre vlastné uspokojenie a zabezpečenie pohodlného života na Zemi.

Mám pocit, že idea „kvantovania“ by bola v tomto smere úplne rovnaká, ak by opäť nebol do kontextu „moci vedomia nad hmotou“ vzatý do úvahy Činiteľ, bez ktorého by nebolo tej moci a ani hmoty. Vôbec nie je treba, aby sme tej Sile vzdávali umelý hold, či jej volali na slávu, lebo Ona o to vôbec nestojí. Bolo by to celé smiešne, rovnako ako sú smiešne tie mnohé hnutia, ktoré o sebe vyhlasujú, že sú zástupcami tej Sily na Zemi, a že len ich prostredníctvom a na základe nimi určených pravidiel, môže naša duša nájsť vykúpenie.

Prečo toto vlastne píšem? Jednoducho preto, aby sme si uvedomili, že s majestátom Zdroja danej sily sme absolútne spätí a každý z nás je len drobnou inštanciou, ktorá síce dokáže zázraky smerom k hmote tela, či čohokoľvek iného, ale bez jej „povolenia“ by sme nedokázali vôbec nič. Preto, prosím, skúsme mať na pamäti, že sme nástrojom, cez ktorý demonštruje svoju prítomnosť Ten, v ktorého správe je úplne všetko. S týmto uvedomením si akosi automaticky prichádza moment pokory, s ktorou máme prístup k oveľa väčším zázrakom, ako len k ohýbaniu hmoty smerom, po ktorej túžime.

Slobodná vôľa je niečo, čo nás delí od všetkých ostatných foriem bytia, ktorých je vo Vesmíre veľmi, veľmi veľa. A ak budeme myslieť, pozorovať, či konať s vedomím, že sa tak deje za bezprostrednej prítomnosti Správcu, tak všetko dostane úplne iný, v našom ponímaní až nadpozemský rozmer. Vtedy splníme svoju misiu a budeme pustení do ďalšieho levelu. Spoznať totiž svoju úlohu vedie ku skutočnému oslobodeniu.

Viem, že si aj teraz so mnou, viem, že ak by si si to neželal, toto by som nemohol napísať a ja TI ďakujem, že sa tak mohlo stať.

 

Kristián Tino Beňo

www.instagram.com/matrixenergie