Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
3. Sep 2018
close

Trocha "iná" pomôcka pri depresii

V našej "fyzickej realite" sa dejú veľké zmeny, ktoré nám prinášajú nové, dosiaľ netušené možnosti. Už zopár dní premýšľam, ako ich postupne predstaviť tak, aby boli prakticky vykonateľné každým, bez nutnosti ísť ku mne na seminár. Postup, ktorý si tu dovolím opísať, si v každom prípade aktívny prístup vyžaduje, ale úplne postačí, ak bude vykonaný v pohodlí Vášho domova. To, čo teraz nasleduje, Vám asi nebude dávať zmysel v smere dosiaľ poznaného, či zažitého. Teda väčšine z Vás, lebo viem, že sa tu nájdu i takí, ktorí už vedia, čo za „dzivnosci“ to tu píšem. J A prosím o Vašu zhovievavosť, lebo to celé nejdem opäť „baliť“ do akéhosi ezo, bio, kvanto -pojmového balastu, ale čo najjednoduchšou cestou vysvetlím niečo, čo môže mnohým uľahčiť život, ak sa práve potýkajú s tým, čo označujeme ako depresia. (Uvedomujem si, že škála pocitov, či stavov, ktoré týmto slovom nazývame, je veľmi široká, ale to vôbec nevadí, vzhľadom na to, čo si tu dovoľujem prezentovať.)

Takže. Ak máte chuť a aspoň trocha dôvery v moju prácu, prosím, urobte toto. Zatvorte sa do miestnosti, kde budete v maximálne možnej miere oddelení od vonkajších zvukových podnetov. Nie, nemusí to byť žiadne zvukovo izolované nahrávacie štúdio skupiny Olympic, ale jednoducho akýkoľvek priestor, kde Vás nebude nik vyrušovať a kde zrovna v kuse nie je počuť susedovho štekajúceho psa. J Keď už tieto základne podmienky máte, prosím, započúvajte sa do ticha, ktoré Vás obklopuje. Prosím, načúvajte, nie počúvajte, ale skutočne na-čú-vaj-te. Aktívne „napínajte“ svoj sluch tak, ako by ste sa snažili zachytiť zvukové vlny, ktoré obvykle ľudské ucho nie je schopné zaznamenať. Uvoľnene, no sústredene, nechajte, aby do Vášho sluchového ústrojenstva začali prúdiť zvukové frekvencie i mimo rozsah tých obvyklých. A prosím, pri tomto „hĺbkovom“ načúvaní zároveň pozorujte zmeny, ktoré sa budú diať vo Vašom vedomí. Prosím, primárne sa orientujte na stav, ktorý Vám začne prinášať príjemné, možno až radostné pocity. Môže to chvíľu i trvať, no v momente, keď sa to začne diať, zostaňte naďalej načúvať tej „frekvencii“, ktorá priniesla do Vášho tela práve tento stav. Jednoducho už „neprelaďujte“, ale počúvajte naďalej danú rezonanciu. A robte to dovtedy, kým sa už nebudete cítiť tak, ako chcete, aby ste sa cítili, alebo, kým toho jednoducho budete schopní. To je všetko, zopakovať to môžete kedykoľvek, keď Vás chytí splín, či srdce naplní smútok.

Ako som už vyššie napísal, ide o fenomén, ktorý mi bol odhalený len nedávno a hľadal som cestu, ako ho vysvetliť tak, aby to bolo skutočne praktické a vykonateľné pre každého, kto o to má záujem. Dokázal by som, a raz to i urobím, vysvetliť princíp, ktorý za tým celým väzí, ale to už, viac menej, nepatrí na tieto stránky, ktoré som sa pred rokmi rozhodol napĺňať hlavne praktickým obsahom. Preto, prosím, buď to vykonajte a tešte sa z benefitov, ktoré Vám to prinesie, alebo jednoducho nechajte tak, ak si myslíte, že to pre Vás nemá význam. J

 

Ďakujem Vám za Vašu pozornosť.

 

Kristián Tino Beňo

www.instagram.com/matrixenergie