Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
3. Okt 2017
close

Sila slov

Milujem Ťa. Ospravedlňujem sa. Odpusť mi, prosím. Ďakujem.

Štyri vety, ktorých „príbeh“ asi pozná každý z nás. Ide o účinnú „techniku“, ktorú nám, vraj, zanechali pôvodní obyvatelia Havaja, vďaka ktorej dokážeme vyčistiť rôzne životné „vzorce“ nášho minulého bytia. Na druhej strane sveta, u nás na Slovensku, zase dedo Jozef prezradil Bambuľke, už pred viac ako tromi desaťročiami, v jednej pesničke tiež „techniku“ zázračných slov, keď spolu spievali: „Dve zázračné slová viem, pri sebe ich nosím, to prvé je ďakujem a to druhé prosím.“ On ju ale neučil, aby slová hovorila po večeroch do ticha jej detskej izby a pritom si „klopkala“ na body na tele, ale vždy, keď na to má príležitosť. Takto ich „čarovnosť“ totiž využije naplno a zároveň ňou urobí o kus lepším svet nielen svoj, ale i druhých.

A preto som si tak, sediac doma, zauvažoval, aký by bol náš svet, keby sme MILUJEM ŤA, povedali sami sebe do zrkadla, vždy keď sa doň pozrieme a svojim blízkym vždy, keď ich opätovne stretneme. A to aj hoc 10-krát za deň. Premýšľal som, čo by sa začalo s nami diať, ak by sme vyslovili OSPRAVEDLŇUJEM SA a ODPUSŤ MI, PROSÍM, v každej chvíli, keď pocítime krivdu my sami, alebo, ak pocítime, že sme ublížili, či len slovom sa dotkli iných. A asi si ani neviem dostatočne predstaviť, akých zázrakov by sme boli svedkami, ak by sme sa poďakovali vždy a úplne za všetko. Za to dobré, aj to menej príjemné.

Vlastne, ono ani netreba potom dlho pátrať, úplne stačí, ak „technikou“ havajských domorodcov a deda Jozefa obohatíme svoj denný režim a môžeme to zažiť hoci aj hneď. Potom už, totiž, nebude viac treba nič čistiť, či rozpúšťať, lebo naše dni budú naplnené takou vibráciou našich sŕdc, ktorá nebude škodiť našim telám a ani duši.

A ja teda začnem, ak dovolíte. Milujem Vás, ospravedlňujem sa, ak som komukoľvek niekedy zavdal príčinu sa cítiť zle, prosím, odpustite mi a ďakujem, že všetko je tak, ako práve je. 

Krásny deň, kamaráti.