Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
24. Nov 2017
close

Zázrak je nepochopená fyzika

Čítajte viac: https://profit.sme.sk/c/20339907/zazrak-je-nepochopena-fyzika.html

Kedy ste si uvedomili, že niečo ako kvantová fyzika existuje?

Prvý raz som sa s tým stretol, keď som absolvoval takzvané čikungové čistenie. Majster ma chytil za ruky a prišlo k čudnému stavu. Povedal som si, že musí byť niečo, čo reaguje na vedomie a vôľu. Neskôr som bol na seminári Richarda Bartletta [autor bestselleru Matrix Energetics – Umenie transformácie – pozn. Profit] a mal som možnosť zažiť jeho prácu na vlastnej koži. Odvtedy sa mi zmenil svet.

Ale vy ste zažili zaujímavé stavy aj v mladosti.

V dvadsiatke som mal pocity vypadnutia z tela. Keď som tieto stavy opisoval doma či okoliu, považovali ich za duševnú chorobu. Neskôr, keď som prvýkrát pracoval s kvantom, tak som si uvedomil, že vyvolané stavy sú totožné s tými, ktoré som mal spontánne. Predtým mi dávali na to lieky, teraz mi za to platia. Z toho, čo považujeme na prvý pohľad za prekliatie, sa môže stať nástroj, ktorý zmení náš život k lepšiemu.

Môže podľa vás každý človek nájsť nejaké schopnosti, ktoré pôsobia nadprirodzene?

Je to prirodzená danosť každého človeka. „Netrpí“ tým len časť populácie, takmer všetci vieme meniť a ovplyvňovať fyzickú realitu – cez interakciu nášho vedomia a kvantového poľa.

Ako to funguje?

Všetko je tvorené z energie. Čokoľvek, čo je pevné a hmotné, je v konečnom dôsledku energia, ktorá vibruje na rôznych frekvenciách. Zjednodušene povedané, všetko, čo sa stane fyzickým bodom, existuje najprv vo vlne možností a stane sa realitou až vtedy, keď je vystavené vedomiu človeka. Možné je iba to, čo za možné považujeme.

Zdieľaná realita, teda svet vôkol nás, ktorého sme súčasťou, je výsledkom nielen môjho, ale aj vášho či kohokoľvek iného vedomia. Priestor podlieha výberu a je výsledkom dohody našich vedomí.

Ako tvoríme realitu podľa seba?

Podľa výskumov vedomie používame len na štyri až šesť percent. Zvyšok reality tvoríme cez ľavú hemisféru, ktorá vytvára obraz toho, čo vidíme a žijeme podľa očakávaní a predpokladov. Samozrejme, že práve zapojenie vedomia dokážeme „trénovať“ a dostať ho na vyššie percentá, z ktorých potom vychádzajú všetky úžasné možnosti, ktorými ako ľudia disponujeme.

Ak si vieme vytvárať realitu, existuje teda vôbec niečo ako predpoklady či talent?

Rodíme sa s predpokladmi, to je DNA. Chemický zápis kvantového vzoru, ktorý dedíme ako výsledok zážitkovej udalosti zvanej „život“ od našich predkov. Definuje nás ako osobu, ale nejde o nič, čo by bolo nemenné. Prvotný zápis DNA, to sú iba predpoklady, ako sa bude uberať náš život. 

Často zabíjame v deťoch talent vlastnými metódami „výchovy“ a nezriedka sa ich výnimočnosť pokúšame tlmiť prostredníctvom liekov, teda chemicky upravovať na náš obraz. Keď sú napríklad hyperaktívne, neposedné, môže v nich len driemať výnimočný športovec, umelec, nekonvenčný biznismen, ale my ich chceme dostať do „normálu“. Teda do toho, čo my považujem za normál.

article_photo

Zdroj: Maňo Štrauch

 

Čo je podľa vás kvantová energia?

Je to všetko, podstata akejkoľvek fyzickej existencie. Je úplne jedno, či ju nazývate energiou kvantovou, nulového bodu, akáša či svätý duch, hovorte tomu, ako chcete. Prestupuje úplne všetkým a je z nej tvorené úplne všetko. Celý fyzický i nefyzický vesmír.

Je vedecký fakt, že poznáme len pár percent vesmíru, ktorý zapadá do „kolónky“ definovateľného hmotného sveta a ostatok nevieme v dnešných podmienkach odmerať a nerozumieme presne, čo to je. Práca s energiou, ku ktorej máme prístup cez stav rozšíreného vedomia, je pocitovo a slovami najľahšie popísateľná ako stav lásky, ale nie tej z románov a piesní. Neoddeľujete sa od celku, nie je vy a ja, ale my, to je stav jednoty, stav všetkých možností.

Ako to, že niektorým negatívnym ľuďom sa v živote darí bez toho, aby si niečo želali, a iní si želajú a sú po uši v problémoch?

To sú paradoxy, že niekto celý život fajčí a je zdravý, iný nefajčí a dostane rakovinu pľúc. Hovorí sa, že karma je sviňa, ale ona je pritom len spravodlivá. Keď myslíte pozitívne, prepisujete karmu. Ak ju prepisujete negatívne, nemusí sa to prejaviť na vás, ale až na vašich potomkoch. Preto sa deti rodia s poruchami, rakovinou alebo zomrú mladé.

Ony si celkom určite neželali svoje choroby či smrť. To, čo definujeme ako osud, existuje len vtedy, ak necháme, aby sa to naplnilo. Ale vždy ho vieme zmeniť. Nemennosť či fatálnosť našich životov je mýtus. Prečo sa ľudia, ktorí prežili peklo koncentračných táborov, často dožívajú vysokého veku? Nemajú strach pred smrťou, zažili peklo, všetko ostatné je pre nich už iba raj, tešia sa zo života. A preto smrť prichádza do ich životov tak neskoro.

Nemennosť či fatálnosť ľudských životov je mýtus

Doteraz sa vedú spory, či je kvantovanie veda alebo skôr šarlatánstvo.

Musíme oddeliť kvantovú fyziku a kvantovú transformáciu, ktorá sa snaží len prakticky využiť teoretické modely disciplíny zvanej kvantová fyzika. Mám veľmi, veľmi ďaleko od odborníka na kvantovú fyziku, a preto sa radšej bavme o kvantovej transformácii.

Keď zažívam veci ako na seminároch a keď som očitý svedok zmien, nepotrebujem pátrať po podstate, hlavné je, že mi to funguje. Sú státisíce vedcov, ktorí pátrajú po odpovediach na otázky, ako funguje svet. Viem, že stále ide o fyziku a nie je to nič nadprirodzené. Je to nadprirodzené, ak sa na to pozeráme v kontexte fyziky, ktorú máme v škole. Zázrak je predsa len nepochopená fyzika.

Ako to, že sa teda kvantová transformácia neuchytila v každom odvetví života?

Ľudia sú napríklad pri liečení zvyknutí na rituály, hľadajú liečiteľa, doktora. Pomohol som niekoľkým ľuďom s terminálnymi štádiami chorôb. Môžem zodpovedne povedať, že úspech od neúspechu určuje sám človek. Faktor X v procese liečby je jedinec a nie ja či ktokoľvek iný, kto tento proces dáva do pohybu. Ak sám klient neumožní, aby sa zmeny začali diať, neexistuje cesta, ako mu pomôcť. Z toho vyplýva, že i uplatniteľnosť kvantovej transformácie závisí od každého jednotlivca, ktorý s ňou pracuje.

article_photo

Zdroj: Maňo Štrauch


Čítajte viac: https://profit.sme.sk/c/20339907/zazrak-je-nepochopena-fyzika.html