Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
21. Nov 2019
close

Ani cesta nemusí byť cieľ

Jednou v najväčších ilúzií, ktoré si so sebou my ľudia vláčime, je náš dojem, že život je akousi CESTOU, ktorá má odniekiaľ niekam viesť. Tento dojem v nás po stáročia utvrdzujú rôzne formy náboženstiev, či ezoterických (mysticko-metafyzických) náuk. Práve náboženstvá v tomto smere robia skutočne nadprácu, keď ľudský život predstavujú len ako akúsi formu dopravy do ďalších časov, ktoré majú nasledovať, a ktoré sa dostavia, či nedostavia v závislosti na pravidlách, pre ktoré sa ich vedúce autority rozhodli. Nuž a ezoterika zväčša robí to isté, len používa inú formu jazyka a príbehu, ktorým ale opäť len podporuje predstavu „plynutia života“, ako akejsi nevyhnutnej paradigmy, s ktorou by sme sa mali „popasovať“, aby sme sa dostali z bodu A do bodu B. Je úplne jedno, či sa dané teórie zaštitujú slovami ako boh, vesmír, či energia.

Tým nechcem povedať, že na tom vyššie opísanom je niečo zlé, či poburujúce. Vonkoncom nie a stále platí, že nech to každý máme také, aké si to prajeme mať. Veď i ja mám semináre dvoch úrovní, ktorých tá prvá ide viac v kontexte obvyklých očakávaní človeka, pričom tá druhá už smeruje zase o kúsok inam. Práve na nej sa totiž snažím teoreticky i prakticky ukázať, že ono to môže byť aj naopak. Že nemusíme čakať na akési „rozuzlenie“ v ďalšej časti nášho príbehu, aleže to rozmotáme okamžite. Nemusíme pritom popierať ani svoju slobodnú vôľu, bojovať so svojim egom, alebo si kupovať, či vymodlievať odpustky. Viacerými mojim predchádzajúcimi článkami a cvičeniami v nich som si dovolil smerovať pozornosť čitateľov práve týmto smerom, aj tu v prostredí online sveta.

Energia, vesmír, boh, či akokoľvek nazývame danú silu, nás totiž nezahŕňa svojou priazňou, rovnako ako netrestá podľa činov, či zásluh. Nie je osobou, ktorá by mala vlastnosti, ktorými disponujú ľudia. Je úplne VŠETKÝM a nemá žiadne potreby, ktoré by sme mohli my akýmkoľvek spôsobom naplniť, či pri nich zlyhať. Niečo ale urobiť môžeme. Môžeme našim bytím prejaviť SÚLAD s ňou. Znamená to opätovnú integráciu a spojenie toho, čo si myslíme, že bolo oddelené. Vstup do jednoty so všetkým a umožnenie manifestácie reality v jej dokonalom móde. Toto je totiž možné a pomaly sa k tomu opäť ako ľudstvo blížime. Alebo, že by sme tam už dávno boli? Hm, veď otestovať si to môžeme každý sám.

Keď dočítate článok, prosím, dajte šancu nasledujúcemu cvičeniu.

Na moment si, prosím, predstavte, že zmysel toho, prečo STE sem (na Zem, do života) prišli, sa deje práve v tejto chvíli. Že nie je nič, čo by ste mali pochopiť, vykonať, napraviť, či zmeniť, ale JEDINOU dôležitou vecou je to, čoho sa Vám práve dostáva. V tichu svojej existencie vnímajte, čím je stav Vášho bytia naplnený a nechajte sa tým viesť. Ďalej Vám už nič písať nemusím, lebo všetko Vám bude jasné. :)

Ďakujem Vám za Vašu pozornosť, priatelia.

 

Kristián Tino Beňo

www.instagram.com/matrixenergie