Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
17. Aug 2019
close

Tým kúzlom je, že Ty si ten trik

Často sa ku mne dostávajú rôzne verzie textu, ktorý určite v dobrom úmysle radí, aby sme umožnili Vesmíru zariadiť veci bez našej intervencie. Je to trocha podobné tým "kvantovacím" radám, aby človek po vložení svojho zámeru, dal veciam voľný priestor na ich realizáciu a viac sa o „TO“ nestaral. Vraj sa na to máme potom už len „vykašlať“. Ten prvý nápad, teda umožniť Vesmíru, aby veci zariadil „po svojom“, je rovnako dobrý, ako umožniť tomu istému Vesmíru, aby naplnil naše želania tým, že už im nebudem venovať svoju pozornosť. Ešte raz, považujem to síce za dobrý nápad, no nie za reálne uskutočniteľný čin.

Nechať veci, aby sa len tak diali, je totiž rovnako možné, ako sa dokázať zbaviť všetkých svojich pocitov a emócií. Je to vlastne toho ekvivalent. Snaha v jednom i druhom smere skôr asi zostane pre väčšinu z nás márnou, lebo zbaviť sa svojich pocitov, čo je pre dané „umožnenie“ nevyhnutné, dokáže len zopár jednotlivcov. A tí, ktorí sú toho schopní, teda sa u nich dostavil stav osvietenia, zväčša už nič, nikam nepíšu, nekomentujú, ani nikomu v tomto neradia.

Ja mám veľmi, veľmi ďaleko od tohto stavu, preto nezvyknem radiť niečo, čo sám nedokážem. Naopak, snažím sa nachádzať postupy, ktoré v nás nepopierajú ľudskosť, zároveň ale nezabúdajú i na našu božskosť. Ako teda z toho von? Jednou z možností tak, že skočíme dnu.

Na seminároch spomínam mimo iných radu, o ktorej písal kedysi dávno aj Bruce Lee. Predstava, že to, čo sa vôkol mňa deje, som ja, že „realita“ je tok rieky aj som vodou v nej. V tej chvíli nemusím stavať žiadne hrádze, ak chcem zmeniť toky tej rieky, jednoducho sa rozhodnem, kam tiecť chcem. Tu nastupuje práve daná pocitová rovina, ktorá ma môže zaviezť kamkoľvek sa rozhodnem a to je už chvíľa, keď akákoľvek ďalšia rada by bola naberaním vody do prúteného koša.

A veľa ďalšieho o spojení „rieky reality a nás, ako vody v nej“ a čo robiť, aby sa naše želania plnili, teda ako inak umožniť, aby sme nášmu zámeru "nezavadzali", som už popísal v minulosti, stačí si len preklikať na iné moje texty, ak na to má niekto čas a chuť.

Ďakujem Vám za to, že tečieme spolu, kamaráti.

Kristián Tino Beňo

www.instagram.com/matrixenergie