Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
10. Aug 2019
close

Možno viac ako sa na prvý pohľad môže zdať

Najvtipnejším výmyslom ega považujem jeho vlastnú ideu s ním bojovať, alebo ho akoukoľvek možnou cestou neutralizovať. Niektorých ľudí dokáže táto hra zabaviť dlhé roky, iných aj celý život. Pritom ide o súboj nie úplne zmysluplný, lebo zo samotnej podstaty ega nemôžeme tento boj vyhrať rovnako, ako nemôžeme poraziť v rýchlosti, či obratnosti svoj obraz v zrkadle. Samozrejme, s výnimkou Chucka Norrisa. J

Ego ako náš pozemský identifikátor totiž nie je niečo, s čím by sme mali byť v konflikte, ale naopak v integrite, ktorá nám v spojení s určitým druhom poznania, dáva do rúk moc, priniesť na Zem, teda sem dole, Nebo, teda to, čo je tam hore. Zmysluplne vykonať túto misiu nám práve pomôže, ak si uvedomíme, že na nejakej misii vôbec sme, vieme, čo je jej náplňou, dôverujeme jej zmyslu a uvedomujeme si nikdy neprerušené spojenie s našou pôvodnou podstatou, teda jej zadávateľom. Následne nám už nič nebráni, aby sme naplnili svoje poslanie veľvyslanca.

Máme k tomu k dispozícii všetci množstvo prostriedkov, s ktorými sa dajú činiť až fyzické „zázraky“. Jedným z nich je zhmotňovanie myšlienok, ktoré môže byť prostriedkom zábavy, ponaučenia, poznania, alebo progresu, pričom k naplneniu misie príde vždy inou formou, pre ktorú sa sami rozhodneme. O tom sú v podstate mnohé moje texty, aj náplň mojich seminárov. Pre niekoho stačí, ak je zdravý, bohatý, či žije v šťastnom vzťahu, iný hľadá hlbší, či iný zmysel misie samotnej, ako tej, ktorej bol doteraz súčasťou. I o tom je moja terajšia práca, lebo "kvantovanie" vnímam v oveľa širších súvislostiach, ako len prostriedok zábavy a uľahčenia života. Nedovoľujem si vôbec ani len náznakom polemizovať o tom, čo je, či čo má byť zmyslom nášho bytia (misie). Na to nevyhnutne príde každý sám, inak by poznanie nebolo autentické a dokonané. No malý, či väčší kus práce v tomto smere môže urobiť každý z nás práve v tejto chvíli.

A síce takto. Na niekoľko minút si, prosím, uvedomte NIČ. Prevaľujte si toto slovo vo svojom vedomí, ako keď cmúľate v ústach cukrík, ktorý ste doteraz neochutnali. Nechajte sa prekvapiť tým, čo sa stane, ak dovolíte, aby Vašu pozornosť NIČ úplne naplnilo. Ak v nej bude NIČ z tohto sveta, otvorí sa totiž brána aj pre NIČ z iného sveta, keďže práve NIČ vždy rozhrania iných svetov spája. To bude začiatok príbehu a poznania úplne nového, o ktorom nie je možné teraz NIĆ napísať. K pochopeniu príde každý sám. To je všetko. NIĆ viac už nedodávam, lebo jediná vec, ktorú som chcel dnes napísať je NIČ!

Ďakujem za Vašu pozornosť k NIĆ-omu. :)

Kristián Tino Beňo

www.instagram.com/matrixenergie