Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
4. Apr 2019
close

Za hranice sna

Kam až môže smerovať naša schopnosť snenia? Nech sa páči, ak si prajete, poďme sa na to pozrieť spoločne.

Vždy, keď píšem nový článok, zvažujem jeho dopad na kvalitu života čitateľa. Uvedomujem si totiž zodpovednosť, ktorá je spojená so šírením daných informácií. Ako som už nedávno spomínal, vždy preto píšem len o veciach a postupoch, ktoré sú bezpečné i bez poznania širších súvislostí celého procesu. Rovnakou mierou som zvažoval aj nasledujúce vety a verím, že sa mi to všetko s Vami podarí zdieľať zrozumiteľnou a pre každého "praktizujúceho" i bezpečnou formou.

Sen. Niečo, čo pozná každý, kto zvykne spávať. Kto nezvykne, tieto riadky isto nečíta. J Práca nášho mozgu, ktorý sa v spánku, oproti bdeniu, dostáva do iného „kmitočtu“, sa prejavuje v určitých fázach práve tým, čo nazývame snením. Teda, takto si prítomnosť snov vysvetľujeme na základe všeobecne známych pravidiel. O tom sa nebudem rozpisovať viac, pre zjednodušenie by som bol rád, aby sme stavali na tomto obvyklom modeli.

Sny sa zvyknú diať, pravda? Nie je to proces, do ktorého by sme boli obvykle schopní zasiahnuť, zväčša sme v ňom v úlohe pasívneho, či z malej časti aktívneho pozorovateľa, ktorému sa jednoducho niečo deje. Pravda, platí to len dovtedy, kým si neuvedomíme, že práve sníme. Toto „uvedomenie“ si sme asi už zažili mnohí. Niektorí na základe spontánneho deja, iní, možno, vďaka technikám, ktoré nám daný stav dokážu vyvolať cielene. O tom sa môžeme dočítať viac vo veľa knihách, či na stránkach internetu, ktoré sa danej téme venujú. V každom prípade pre to, čo bude nasledovať, nás zaujíma práve toto jedno poznanie. Pretože, v momente, keď sme si pri snívaní vedomí, že práve snívame, dokážeme prevziať kontrolu scenára deja do svojej správy a robiť všetky tie „nadpozemské“ kúsky, o ktorých sme doteraz ani nesnili. Doslova! J Lietame, len tak s rozpaženými rukami, ponárame sa bez kyslíkových prístrojov do hlbín riek, či morí, teleportujeme sa na iné planéty, jazdíme na jednorožcoch, alebo sme schopní komunikovať s každou časťou živej, či neživej prírody vôkol nás. Jednoducho, uvedomenie si toho, že snívame nám dáva do rúk kľúče k tým najneuveriteľnejším zážitkom. A kto to raz skúsi, nechce s tým už zvyčajne prestať. Práve o to ide.

Ak totiž povieme o tom niekomu, kto to ešte nezažil, poklepe si na čelo a spýta sa, čo za fajnovosť to berieme a či mu tiež kus nepredáme. A pritom by stačilo, aby jednoducho urobil kroky, ktoré mu toto "prebudenie v sne" umožnia tiež. Preto, prosím, ak si tak prajete, dajte šancu i tomu, o čom sa teraz chystám napísať, lebo to celé spolu veľmi úzko súvisí. 

Skúste sa, cvične zopár minút dňa, neskôr i častejšie, zapozerať do reality vôkol Vás, pričom pripusťte, že práve teraz snívate. Jednoducho sa chvíľu hrajte s myšlienkou, že to, čo Vás teraz obklopuje nemá v sebe žiadnu definitívu. A kľudne si i toto sami pre seba povedzte: „Ak teraz snívam, znamená, že to všetko vôkol mňa som si vymyslel/a. Takže, na čo teraz myslím, to sa začne diať." A potom si len „pomyslite“. To „pomyslenie“ svojho nápadu, či želania urobte až na konci krátkeho zážitku uvedomenia si svojho snívania „v realite“. POZOR! Prosím, pomyslite si len na to, po čom túžite, nie čo nechcete a čo sa týka bezprostredne Vás. NIKDY nesmerujte v tomto momente svoje myšlienky MIMO aspekt Vás samotných. Toto je VEĽMI, VEĽMI dôležité.

Na seminároch máme vždy priestor na komplexné vysvetlenie súvislostí a na postupné technické vytvorenie atribútov, ktoré nám umožňujú prevziať kontrolu nad dejmi "reality". Keďže tu táto možnosť nie je, PROSÍM, pre vlastnú bezpečnosť Vás i ostatných vôkol Vás, venujte VYSOKÚ pozornosť hrubo zvýraznenámu textu vyššie a isto bude všetko v poriadku osobnom i Vesmírnom. J

Prajem Vám radosť a zábavu, lebo uvidíte a zažijete, že i takouto prostou formou sa zázraky môžu diať na počkanie. J

Ďakujem Vám za Vašu pozornosť, priatelia.

Kristián Tino Beňo

www.instagram.com/matrixenergie