Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
12. Sep 2017
close

Moc pozorovateľa

Ďalšia pomôcka pre VŠETKÝCH, ktorí sa zaoberajú činnosťou, zvanou "kvantovanie". Je dosť možné, že pre niektorých z Vás, práve toto bude tou časťou "skladačky", ktorá ešte chýbala. No, veď už uvidíte sami. 

Realita a jej stav je priamo previazaný s jej POZOROVATEĽOM a jeho úloha je tak skutočne kľúčová. To je fyzikálny FAKT! Ak teda čokoľvek pozorujeme, meníme to a to je vlastne i zdroj našej „moci“, o ktorej to celé naše „kvantovanie“ vlastne je. Preto je tak dôležité pozorovať „nezaujato“, čo nám otvára možnosť cez následne cielený „záujem“ posunúť realitu smerom, po ktorom túžime. Ako ale na to? Takto, jednoducho!

Čokoľvek, teda človek i predmet zvykneme zväčša pozorovať na základe predpokladov, čo nám následne často zväzuje „ruky“ pri vkladaní zámeru. Vidíme, napríklad, pero. Lebo je nám nad Slnko JASNÉ, že to, čo leží na stole je práve týmto nástrojom na písanie, s ktorým máme osobnú, teda OVERENÚ skúsenosť. Pre dieťa, ktoré pero vidí po prvýkrát je to niečo, čoho funkciu a teda ani jej VLASTNOSTI nepozná, preto môže byť "čímkoľvek". V podstate je len na ňom, čo sa z toho čuda nakoniec „vykľuje“. Keďže má vždy na porúdzi nás, v konečnom dôsledku to končí zväčša opäť vždy pri tom pere... Rovnaké je to aj s ľuďmi, ku ktorým, ak prídu k nám na terapiu, zvykneme pristupovať ako ku klientom, alebo pacientom. To už máme "informačný náklad“, ktorý následne bráni k tomu, aby sme mohli plnohodnotne s nimi „vzlietnuť“ smerom k ich zámerom.

Preto, prosím, teraz sa pozrite na to, čo nazývame perom a začnite sa naň dívať inak, ako ste boli zvyknutí. POZORUJTE ho so ZÁUJMOM. Akoby ste ho videli po prvýkrát a Vás zaujíma, ČO BY TO TAK MOHLO BYŤ....?! Teraz, ak je to možné, sa zahľaďte do zrkadla a zisťujte, kto to tam tak môže na Vás pozerať. Prípadne preneste svoj pohľad na svojho kolegu, ktorý sedí oproti Vám. Pripusťte, že to je bytosť, ktorá teraz odkiaľsi „pristála“ a Vy ho so záujmom pozorujete, kým by tak mohol byť...?! 

Toto následne použite pri práci so zámerom v momente, keď vstupujete do informačného poľa subjektu. Chce to malý tréning a uvidíte, že s vytvorením takýchto podmienok, Vaše ďalšie „klasické kvantovanie“ s postupmi, ako ich už poznáte, zase naberie úplne iný rozmer.

Ďakujem Vám za Vašu pozornosť.