Na týchto webových stránkach používame len základne cookies pre správne fungovanie stránok.
3. Aug 2017
close

Načúvať srdcom

Toľko sa o tom popíše a pritom je to opäť táááák jednoduché...
Text je určený pre úúúplných laikov, akým som stále ja aj Ty. 

Asi skoro denne počúvame z tej, či onej strany, že máme počúvať svoje srdce, lebo to sa nikdy nemýli. Fajn, mnohí by to aj radi urobili, len keby to srdce nebolo tak často akosi ticho....Ehm, to je aj naša chladnička do momentu, kým nemusíme spať v kuchyni.  A už sme pritom.

Prosím, započúvajte sa do zvuku svojej chladničky a všimnite si všetky zvuky, ktoré vydáva. Čím dlhšie budete počúvať, tým zreteľnejšie budete počuť nielen akýsi „hukot“ tejto bielej techniky, ale po čase dokážete rozoznať rôzne jeho „tóny“. Rovnako, prosím, predstavte si, že uprostred našej hrude sa skrýva akýsi „technický“ prostriedok, ktorý je možno počuť len vtedy, keď mu pozorne načúvame. Prosím, zatvorte oči a obráťte celú svoju pozornosť do miesta, kde sa spája hrudný kôš. Skutočne fyzicky POČÚVAJTE, čo sa vo Vás deje. A zároveň si všímajte svoje pocity, myšlienky, či obrazy, ktoré Vás počas Vášho POČÚVANIA napadnú.

No a keď toto urobíte vtedy, keď budete skutočne potrebovať radu „spoza zrkadla“, vytvoríte priamy komunikačný rámec so silou, ktorá má toľko rôznych mien. Je to veľmi jednoduché a uvidíte, koľko vecí bude zrazu úplne inak, ak tohto Vášho vnútorného radcu začnete aj seriózne brať.  A ako to celé ešte viac „nakopnúť“, o tom zase niekedy inokedy.

Ďakujem Vám.